En trådlös mixer är ett utmärkt val för att göra smoothies, shakes och annan matlagning på språng. Med sin kompakta storlek och batteridrivna funktion är det lätt att ta med på resa eller till jobbet. Men kan det hantera frysta ingredienser? I den här artikeln kommer vi att visa att det absolut går att mixa frysta frukter med en trådlös mixer och ge tips på hur man gör det på bästa sätt.

Vad är skillnaden mellan en trådlös mixer och en stationär mixer? 

En trådlös mixer och en stationär mixer används båda för att mixa, vispa och krossa ingredienser, men det finns viktiga skillnader mellan dem. En stationär mixer är vanligtvis en större enhet med fast installation i köket, medan en trådlös mixer är en mindre enhet som är lätt att bära runt och använda på olika platser. En stationär mixer har oftast en kraftfullare motor och mer avancerade funktioner, såsom flera hastigheter och tillbehör, medan en trådlös mixer är mer begränsad i sin kapacitet och funktioner. En stationär mixer är lämplig för krävande uppgifter som att knåda deg och göra tjocka smoothie-bowls medans en trådlös mixer är mer lämplig för exempelvis smoothies och proteinshakes. 

Är en trådlös mixer kraftfull nog för frysta ingredienser?

Ja, en trådlös mixer är kraftfull nog för att hantera frysta ingredienser med rätt förberedelse och tillräckligt med vätska. Med en kraftfull motor och kraftfulla knivar, kan en trådlös mixer mixa frysta ingredienser med lätthet och göra det möjligt att njuta av en hälsosam och fräsch smoothie även på språng.

Slutsats

En trådlös smoothie mixer är ett utmärkt val för att göra hälsosamma recept på språng eller hemma. Det är ofta ett smidigare val än en vanlig stationär mixer och med rätt modell & förutsättningar kan dem mixa även dem tuffaste ingredienserna, inklusive frysta frukter och is.